fbpx

Gama Renault

Passion for life

Gama completă

Autoturisme Renault

Modele electrice și hibride

Vehicule utilitare

Despre Renault

Fondată în 25 februarie 1899 compania multinațională franceză Renault este un producător auto de renume. Compania este cunoscută pentru designul revoluționar, pentru numeroasele progrese tehnologice (inclusiv cele ce privesc siguranța pasagerilor și a pietonilor) și pentru motoarele folosite în competițiile sportive. În urma alianței cu grupul japonez Nissan, a devenit unul dintre cei mai mari constructori auto din lume.

În anul 1999 Renault a cumpărat uzinele Dacia de la Statul Român. În zece ani, Renault a investit 1,5 miliarde euro în România, a produs peste 1,45 milioane de vehicule Logan și Sandero, din care 950.000 sunt produse sub marca Dacia.

Renault dispune de numeroase studii în materie de accidentologie și biomecanică, experiență căpătată în cei peste 50 de ani, ajungând astăzi la o performanță încă neegalată: Renault este constructorul cu cele mai multe modele – opt la număr – care au obținut maximul de 5 stele la crash-testele EuroNCAP.  În momentul de față Renault ocupă poziția de lider în siguranța auto, producând de mai bine de 9 ani vehicule cu un grad ridicat de siguranță activă și pasivă.

Încă de la început Renault s-a folosit de competițiile automobilistice pentru a-și promova modelele și pentru a se face cunoscută pe plan mondial. Treptat compania a dezvoltat o divizie sport numită Renault Sport (sau Renault Sport Technologies). În anul 1987, prin colaborarea dintre Renault Sport și Alpine (în prezent această companie este integrată în divizia Renault Sport), Renault câștigă pentru a doua oară cursa de 24 ore de la Le Mans cu modelul Renault Alpine A442. Renault a participat și la cursele de raliuri unde a dominat competițiile prin modelul Renault 5 Turbo și mai târziu și în Formula 1. Debutul în Formula 1 a avut loc în anul 1977, anul în care Renault a concurat cu un monopost dotat cu turbosuflantă, însă până în 2003, compania a colaborat cu echipele Benetton F1 și Williams. Din 2003, Renault se încrie în Formula 1 ca echipă de uzină, iar în anul competițional 2004 Renault se claseză pe locul trei în ierarhia pe echipe. În 2005 și 2006, Renault devine Campioană în Formula 1 la ambele categorii; constructor și pilot (prin Fernando Alonso).

În prezent printre modele pe care Renault le comercializează în Romania se numără Clio, Megane, CapturTalisman, Kangoo și Trafic combi.

Modelele electrice pe care Renault le comercializează în Romania sunt Zoe electric, Kangoo electric și Twizy electric iar cele hibrid sunt Clio hybrid, Captur hybrid și Arkana hybrid. Dacă doriți o emoție unică atunci când sunteți la volanul unui autoturism atunci Renault Sport vă pune la dispoziție noul Megane R.S.

Companie Dacia și Nissan: SERVICE AUTOMOBILE S.A.

Cod fiscal (CUI): RO6821692

Companie Renault: CORAMEX S.R.L.

Cod fiscal (CUI): RO2118623

Adrese locații

Deva, jud. Hunedoara:

Hațeg, jud. Hunedoara:

Caransebeș, jud. Caraș-Severin:

Ultimele noutăți

© 2024 Coramex by Service Automobile S.A., toate drepturile rezervate.
Site realizat de Rad Media.

Fii la curent cu cele mai noi informații despre marca ta favorită!